Мисля да си взимам 156 2.0>6те сам благодарен ако някои ме посъветва какво да гледам по двигателя при покупка!Ако може да се види не6то на пръв поглед де!
Известие
Collapse
No announcement yet.
въпрос за двигател 156
Collapse
X
-
Re: въпрос за двигател 156
Първоначално публикувано от castelloМисля да си взимам 156 2.0>6те сам благодарен ако някои ме посъветва какво да гледам по двигателя при покупка!Ако може да се види не6то на пръв поглед де!
ако не държи 900 об/мин а играе между 900 и 1500 също ремонт - butterfly valve...
трябва оборотите да се движат плавно е на насечено през 200 през 200...
провери свещи и кабели към тях защото са цифра...
изкарай я на извънградско - ако направи 220-230 значи и дебитомера е ок...
ако е наред зимаи и ряяяз до 7200 об/мин
alfa 156 '00 2.0 distinctive
-
Е ако само изтрака в началото за секунди - може просто маслото да е скапано и докато подкачи, да изтракват повдигачите - а пък за вариятора може и да изтрака и така или иначе като сменя консумативите (ремъци и ролки ще смени варияторното комплактче - 9 лева струва комплектчето и няма да има допълнително пари за труд ако го смени с ремъци и ролки) Така че най-добре да я пробва как върви, да гледа дали изпушва - една диагностика и по -възможност да я види човек който разбира от Алфи.2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф
Comment
-
Първоначално публикувано от zliaЕла аз имам Алфи за продаване и ще ти дам да вдигаш 220-240 км/ч.Ако не ти харесат ще отидеш в Германия или Италия и там може да ти дадат и повече да вдигнеш.Между другото може и пълно сервизно обслужване да ти направят и крайната цена за колата да е около 2000 евро. Не бъдете НАИВНИ !!!
Колега,едва ли някой е разбрал какво искаш да кажеш.Alfa 156 1.8 TS '98
Comment
-
жибо ззддррааввоо
да ви питам за една 156 -зна4и когато я запаля си работи в норма 9оо об. но като поседи без да се режи запо4жа да трака кат дизела4ка когато се изреже се опражя и така се повтаря от кво може да е тва ЕГА мерси предварителноАлфа Ромео 156 2.0 T.S!!!
Comment
-
Е никой не е казал , че ще вдига 200, нали все пак ще я запали и ще врътне кръгче (поне ако я купува в БГ- щото той не е търговец за да купува 10-20 бр наведнъж ) - то пак ще е на късмет, ама поне няма да се обвинява , че не е гледал.
Сега не казвай , че трябва да си затвори очите и да взема.
Киро твойте алфи са хубави - това значи , че доколкото можеш ги подбираш, а за подбора им се осланяш на познания , усет и други фактори които ти си знаеш. Той колегата за някакъв такъв съвет пита - не че пак няма да е на късмет, ама ей така.
Нали даже телевизор да си купиш - поне искаш да го пуснатА за да искам да я пробвам - поне аз де - значи вече 95% сигурност съм я купил - трябва да е нещо много фрапиращо за да се откажа.
И накрая да кажа на колегата - и да я вземеш с затворени очи - ако си късметлия всичко ще е ОК. Ако си карък и специялисто от завода на Алфа да я гледа - пак може да се набуташ - така, че като ти трепне сърцето за някоя кола вземай пък после ще му мислиш.2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф
Comment
-
Първоначално публикувано от zliaВсичко ще ти стане ясно,като отидеш до Германия или Италия и поискаш да вдигаш 230 км/ч с колата за купуване. Или пък поискай компресии да мериш,с щанги да пробваш окачването и накрая кажи че даваш сума с 50% по-ниска от исканата. ДА АМА НЕ ! Тук всичко се отвори със сервизи,разбиращи "майстори" от всичко,а за съвети да не говорим. Иначе там в ЕС,като отидат за кола плащат без думичката да и чуеш.Обикнивенно взимат "дървото",ама няма на кой да се оплачат и като се върнат раздуват,колко на сметка са купили,защото видиш ли аз сам си я избрах.Мълчат като "ремсист" пред чуждите търговци,защото там никой не те ебава с тази една колица.
Та от всичко искам да разберете,че съвети от рода-"Вдигни 230 км/ч" и подобни са за наивници,защото незнам кой нормален човек би си дал колата да я мачкат и накрая да чуе-"Мерси,ще си помислиме"
така че ако продавача му каже ама чакай сега не толкова бързо че ще се развали нали се сещащ че нещо не е наред
а над 160 се разбират много неща - дали я духа вятъра, дали свирят уплътненията на прозорците, като и загрееш спирачките дали държат
всичко това са разходи за купувача и набутка за продавача...
но така се научава човек
особено пък това дето нямам номера и не можеш да я пробваш е супер тъп номер...
ако пък се представи добре на теста тогава продавача може да е железен и той ще държи козоветеalfa 156 '00 2.0 distinctive
Comment
Comment